Panelen vecka 14

Idag gör panelen debut på Eastcoasthockey.se. Tanken är att detta ska vara ett återkommande inslag på sajten en gång per vecka tills vidare. I den första panelen har vi med Hammarbys styrelseledamot Viktor Nyström, Väsbys webbansvarige Krister ”Krilleh” Holmgren, Haningebacken Hampus Berg och bloggaren Toni Lappalainen.

Eastcoasthockey.se har nyss öppnat dörrarna. Sidan kommer att bevaka Hockeyettan Östra och Hockeytvåan Östra Vad tror du om sajten?

Viktor Nyström: Ett jättebra initiativ. Allt som kan göra att intresset för Stockholmshockeyn ökar är positivt.

Krister Holmgren: Riktigt kul med en sida som kan ha fokus på hockeyn i Stockholm vilket vi inte direkt varit bortskämda med på sistone. Det finns intresse för hockeyn här även fast publiksiffrorna kanske inte direkt skvallrat om det men alla sätt att höja intresset är välkommet.

Hampus Berg: Är ju väldigt bra att marknadsföra den ”sämsta” hockeyettan serien så mycket som möjligt så ser det bara positivt.

Toni Lappalainen:  Hockeyn i Stockholm har utifrån alltid varit något sorts sorgebarn för resten av landet och med det har också en hel del bra hockey blivit bortprioriterat av den annars så pålästa publiken. Mycket handlar förstås om att Djurgården och AIK tar stora rubriker under säsongen, men också att det kanske inte alltid är lätt att få information. Därför är den här sajten en väldigt spännande satsning och kan i rätta händer bli ett riktigt bra informationsverktyg för hockeypubliken i den största regionen.

Hur tycker du bevakningen av Hockeyettan Östra har varit under den gångna säsongen?

Viktor Nyström: Den är tyvärr så gott som obefintlig från etablerade medier.

Krister Holmgren: Rent generellt kan man väl säga att det är lågt. Det är få klubbar som skriver något på sina hemsidor och det gör ju knappast att intresset växer om man ska uttrycka sig milt. Bevakningen kring norrortslagen har i alla fall blivit bättre när fler och fler sajter och tidningar skriver om dem. Då tänker jag främst på Norrortssporten samt Stockholmdirekt och då framförallt viiväsby som skriver duktigt om Vilda Väsbys framfarter.

Hampus Berg: Halvbra om jag ska vara ärlig, synd att de inte skrivs eller pratas om mer än vad det gör.

Toni Lappalainen: När startade Hockeydirekt i krokarna kring 2009 så var det något banbrytande. Idag ser landskapet annorlunda ut och det är ganska många lag som erbjuder en bra webbsändning och mycket information kring lagen. Däremot skulle man kanske önska att exempelvis Hockeyettan skulle gör mer av sin enorma plattform där man ett knapptryck når en massa klubbar och dess fans, då måste an kunna prestera ett bättre innehåll.

Har du några önskemål om vad som ska finnas på sajten?

Viktor Nyström: Inget på rak arm, det ni har skrivit i presentationen av sajten ser strålande ut.

Krister Holmgren: Önskemål är väl att man kan få snabba intervjuer med tränare efter matcher samt gärna analyser och uppsnack inför matcherna. Vidare är lägeskontroller och tips alltid välkomna.

Hampus Berg: Lite blandat. Gärna någon form av presentationer av spelarna, lite historik och så vidare.

Toni Lappalainen: Det är alltid intressant med bloggare som berättar dokumentärt om det som händer, tankar och funderingar men det måste också var någon kan berätta något. Videoinslag är alltid befriande och idag ganska lätt att ta del av. Det störta önskemålet som man som hockeyälskare har är ändå att det finns en hög aktivitet, även off season.

På onsdag avgörs kvalet till Hockeyettan. Vilka vinner tror du ? 

Viktor Nyström: Lite fusk att svara efter söndagens match kanske, hehe. Allt annat än Hanviken känns orealistiskt nu. Gripen gör vad de ska mot Tumba och fixar andraplatsen.

Krister Holmgren: Eftersom Tyresö/Hanviken gick och slog Gripen under söndagskvällen kommer de att hålla undan. Tre poäng och sju plusmål släpper de aldrig inför sista omgången. Sedan får vi väl ändå hoppas att Gripen kommer upp till Hockeyettan Östra för det skulle höja intresset för serien.

Hampus Berg: Tror tillslut att Gripen drar det längsta stråt.

Toni Lappalainen: Oj, jag får nog passa på den frågan rent kunskapsmässigt och säger Gripen baserat på att de kommer från Nyköping där jag själv bott.

Kvalet till Hockeyallsvenskan pågår för fullt. Vad tror du om Huddinges och Visbys chanser ?

Viktor Nyström: Visby känns ju avhängda, och jag tror Huddinge får det svårt också efter torsken mot Troja igår.

Krister Holmgren: De är nog tyvärr rätt dystra tror jag. Huddinges förlust hemma mot Troja gör att jag nog tror att smålänningarna tar en av platserna medan den går till någon av trion KIK, SSK eller VIK. Huddinge och Visby-Roma får nog finna sig i att hamna därefter. Bägge lagen har dock gjort kanonsäsonger och det är riktigt kul för den Östra regionen som inte alls är så dålig som många ute i landet vill göra gällande

Hampus Berg: Huddinges chanser lever ju i allra högsta grad och tycker av de matcher jag sett nu i kvalet att de är där välförtjänt och har i stora delar av matcherna ägt matchen men inte fått in pucken. Medan Visby har väl blivit mer avhängda.

Toni Lappalainen: Jag hoppas att dem är stora men känslan är ändå att båda klubbarna är numret för små för att kunna hävda sig i den absoluta toppen. Närmast är förstås Huddinge som varje säsong känns för bra för sin serie och som varje säsong skickar spelare högre upp i seriesystemet. Huddinge borde vara en drömkandidat annars till just Hockeyallsvenskan tack vare sin närhet till ett storstadsområde, likt Pantern nere i Malmö. Visby är ett spännande lag på många sätt och har under många år lyckats få ihop ett lag som är slagkraftigt, mycket tack vare skicklige André Lundholm. Ur ett realistiskt perspektiv måste dock Huddinge vara drömmen och Visby något av en mardröm för Hockeyallsvenskan, men båda är nog numret för små för att tävla på riktigt.

Vi tackar Viktor, Krister, Hampus och Toni för att de ställde upp i den allra första panelen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.