Väsby fortsätter sikta högt

Väsbys framfart denna säsong har ingen missat. Efter en helt okej grundserie så hittade man en grym form i Allettan och slutade på en fjärde plats före lag som bland annat Piteå, Asplöven och Östersund som har betydligt större lönebudgetar. I playoff 1 slog man ut Tranås AIF innan man tillslut åkte ut i playoff 2 mot Piteå. Mannen bakom succébygget är tidigare målvakten Tom Tärnström. Nedan ser ni sportchef Tärnströms tankar på framtiden.

Ni lämnar en smått fantastisk säsong bakom er. Vågade ni ens hoppas på att det skulle gå så pass bra?
Inför säsongen var målet att återigen få tillbaka träningskulturen till Väsby Hockey. Vi ville bygga på unga, hungriga killar som via sitt driv och ambition skulle göra det mesta för att ta sig vidare. Detta lyckades vi bra med och efter en ganska kort tid insåg i varje fall jag att man aldrig kunde sätta några gränser för vad vi klarar av. Vi slog ned nya barriärer nästan varje vecka och jag är helt säker på att med lite medstuds kunde det gått hela vägen till Kvalserien. Så pass bra var vi den föregående säsongen, det är fakta och inget vi ska vara blyga med att kommunicera.

Hur långt har ni kommit med arbetet inför nästa säsong?
Vi har kommit ganska långt i lagbygget. Jag anser att vi ligger bra till på den fronten. Vi behöver fylla några forwardsplatser samt backplatser, annars är vi klara. Min ambition är att vi ska ha ett i princip färdigt lagbygge till försäsongsträningen drar igång snart. På så sätt påbörjar vi grupprocessen redan i maj månad istället för augusti som är ganska vanligt i Hockeyettan. Det tror jag var en bidragande faktor till våra framgångar förra säsongen och ett recept vi vill bygga vidare på.

Blir det en stor omsättning i spelartruppen eller lyckas ni behålla de flesta?
Självfallet får vi ett par ”tapp” på spelare som gjort otroligt fina säsonger. Det positiva är att ingen vill byta till ett annat Hockeyettan-lag utan de spelarförluster vi får är antingen uppåt i seriesystemet eller så lägger man skridskorna på hyllan. Det är ett gott tecken!

Har ni funderat på någon målsättning inför kommande säsong?
I och med att laget inte är färdigt och grabbarna självfallet ska få säga sitt har vi ingen klar intern målsättning. Dock kommer jag aldrig vilja jobba i en organisation som inte alltid vill bli bättre. Självklart blir det en tuff uppgift att göra en bättre säsong än vi gjort, men är det något vi visat i år är det att aldrig sätta gränser för hur långt man kan nå trots experternas skepsis.

Till sist, har du något du vill tillägga ?
Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka alla Stockholmsklubbar för en härlig hockeysäsong. Jag tycker att vi tillsammans har en produkt med stort underhållningsvärde och potential, låt oss tillsammans göra något riktigt bra utav det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.