Intervju med Wingstränaren Björn Lidstöm

Wings HC var ett lag som var en svår nöt att kläcka för de flesta lag. Trots det kom man på trea från slutet både i grundserien och fortsättningsserien. Till hösten har dock det unga laget siktet högre upp i tabellen.

Ni gick igenom ett stålbad efter rekonstruktionen men stod ändå för en bra hockey säsongen som var. Hur ser du på bedriften med det unga lag ni hade ?
Wings gick verkligen igenom ett stålbad efter det utsatta ekonomisk läget klubben hade satt sig i. PÅ grund av detta blev de flesta sportsliga poster sent tillsatta så klubben stod inför en riktig utmaning både ekonomisk och sportsligt. Med de förutsättningar klubben stod inför så tycker jag att resultatet blev mycket bra både sportsligt och ekonomiskt. Ser vi till det sportsliga så var målsättningen att stabilisera oss i hockeyettan samt att börja träna och tävla på ett sätt som ska vara gynnsamt för spelare som har en vision att ta sig vidare som hockeyspelare och det tycker jag att vi har lyckats med.

 

Hur långt har ni kommit med arbetet inför nästa säsong?
Vi har redan startat den kommande säsongen och har redan varit igång med försäsongsträningen i fyra veckor. Laget kommer att träna 5 pass gemensamt i veckan fram till vecka 27 då de får ledigt från lagträningen fram tills vecka 30 och sedan blir det dags för is igen. Så vi känner oss väl förberedda för att rusta oss mot kommande säsong.

 

Blir det en stor omsättning i spelartruppen eller lyckas ni behålla de flesta?
Nej vi har i dagsläget 15 man kontrakterade från förra årets trupp men vi räknar med att förstärka truppen 7-9 nyförvärv som skall ge oss en högre lägsta nivå samt ännu mer spets.Här kommer vi att presentera dessa nyförvärv löpande inom kort.

 

Har ni funderat på någon målsättning inför kommande säsong?
Vi har en klar målsättning för klubben och det är att leverera en miljö för våra spelare att kunna växa och utvecklas i och för det krävs rätt ledare och andra förutsättningar. Rent resultat mässig så kommer vi att spänna bågen jämfört mot förra säsongen. Att vara bland de 5 första är vårt mål och därefter får vi sätta upp nästa målbild efter jul och nyår.

 

Till sist, har du något du vill tillägga ?
Jag vill passa på att lyfta fram vår series framgångar under detta år där lag som Hudiksvall, Huddingen, Visby, Väsby, Haninge samt Sollentuna visat på att Östra serien faktiskt är en av hockeyettans bästa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.