Seriestartsanalys

Ok, vi måste titta på hur serierna startat och vad vi tror om detta..vi kollar på tabellerna..

-Vaff…JÄRFÄLLA?? Ok, bara två omgångar har spelats i Norra serien men att Järfälla skulle ligga i topp är inget annat än en knall! Christer Westerlund ringde upp efter vinsten över Spånga och skrattade vilt, han tyckte det var skitroligt och att killarna har tagit sig samman till ett kollektiv på bara nån vecka, från att laget nästan splittrades, det kanske ska tillskrivas den gamle räven CW! Vi kommer besöka deras ishall med en av de bättre faciliteterna för spelarna, i både H2 och H1 faktiskt.

-Iron är också i topp med 6p vilket inte chockar lika mycket men är ändå litet överraskande.

-Göta har också 6p vilket är mer naturligt men Göta har inte alla pusselbitar på plats, om vi får tro något om det, så man har gjort det bra hittills.

-Bålsta förlorade mot Järfälla (!) men vann över den andra nykomlingen och har inte fått igång sin maskin enligt planerna. Vi är nyfikna på hur laget kommer utvecklas då man kanske inte har samma kvalitet som förra säsongen.

-Redaktionen såg mötet mellan Rimbo och Viggan där båda lagen visade fin fart utan att briljera alltför mycket kanske. Dock blir dessa lag säkerligen förlagda i toppen av grundserien inför Alltvåan. Viggan vann klart ändå så förlusten mot i Göta i senaste matchen var litet överraskande…vi hade ett stenklart kryss på den matchen.

-Rimbos förluster mot Viggan och senast mot Iron är också överraskande, favoriter som man är, men vi tror inte deras fans behöver vara alltför oroliga..coach Lundblads käkmuskler avslöjade att han är ivrig att ta tag i lagets poängmakeri framöver..

-Gimo är ännu så länge i bottenregionen vilket inte förvånar så många, bara två träningsmatcher mot div3-lag, och man får spela sig i form vilket blir intressant att följa. Vi ska ta en tur norröver och kolla hur spelarna ser ut och hur klubben tänker sig att säsongen ska forma sig…

-Spånga fick stryk av Göta i första matchen vilket inte är något att spilla några tårar över men torsken mot JHC måste suga ordentligt för klubben som tyvärr haft dåliga förutsättningar i säsongsupptakten där deras ishall fått en ny betongplatta och det har tagit väldigt lång tid.. Att husera i Husby Ishall med dåliga förvaringsmöjligheter och lika dåliga träningstider förklarar kanske en svag inledning…snart får de hemkära killarna återvända till sitt eget omklädningsrum och det blir en nytändning för laget kan man gissa.

Bäste målskytt, i båda serierna, är Felix Johansson i Göta/Traneberg med 5 gjorda mål!!

 Foto:Alexander Viktorsson

I Södra serien är det ingen struktur på omgångarna efter att Haninge drog sig ur H2, vissa har spelat fyra matcher och andra bara två..

-Linden är i topp enligt alla tips men..man har spelat fyra matcher med blandat resultat. Poängförlusten i premiären mot Flempan var nog nästan en chock för coach Länn som såg tagen ut efter matchen. Att sedan Tumba tog tre poäng i Smehallen inför en storpublik var nog inte heller något som favoriterna räknat med. I Strängnäs dunkade man dock till derbykombatanten Åker ordentligt, åter inför en storpublik, oc senast tog man två poäng av Nynäs där båda lagens coacher tyckte att man borde haft tre poäng..tyvärr delar inte förbundet ut 6p per match..  Linden har en del att jobba på..farten måste öka, tror vi.

-Tumba, tala om märkligt lag. Uffe Rådbjer är en av de gladaste och mest entusiastiska tränarna i serien och hans positivism måste ha smittat av sig på spelarna för de har sannerligen inte haft någon bra försäsong..knappt någon alls egentligen. Av någon dunkel anledning så har Tumba alltid spelare med stor fart och härlig kampanda, säsong efter säsong. Knappast de mest namnkunniga men man får med enkla medel till konkurrenskraftiga trupper. Imponerande att göra fem mål på Linden och även på Värmdö och vinna de matcherna varpå man förlorar ett derby mot Flempan, där fanns anledningar och vi tror att Tumba med Uffe Rådbjer blir aspirant på en plats i kvalserien..uppåt.

-Trångsund är nog litet konfunderade av bergodalbanan man gjort hittills..9-1 mot Åker blev sen en klar förlust mot Nynäs och sen en knapp vinst mot Torpet! Förlusten av John Moberg, en av de bästa i serien, till Gripen var ingen rolig historia men vi ser ju andra duktiga killar med fart och fina händer så när passningarna börjar hitta rätt klubblad så tror vi Trånkan är en kandidat till alltvåan de också.

-Värmdö ligger nu på Alltvåa-plats och de har planerat för att spela just där och även i kvalserien om vi förstått saken rätt. Liksom många andra lag i inledningen så är det inte jämnheten man slås av när det gäller spelet för klubbarna.  En knapp vinst över Flempan blev en riktig plump mot Tumba men sen en vinst över Åker fick mungiporna uppåt igen även om det inte var någon festföreställning. Det känns dock som om laget har en proffsig inställning och god planering, vi hoppas för deras skull att just deras pussel blir klartlagt i god tid innan Alltvåan.

Nynäshamn har spelat tre matcher, mot bra motstånd och man har en stigande formkurva. Knapp förlust mot Segeltorp blev sen en kanonmatch mot Trånkan och sen en poäng mot topplaget Linden. Nu innehar man platsen precis utanför Alltvåan och kampen om de fyra platserna kommer bli sjukt spännande, tror vi.

-Flemingsberg har samma facit som Nynäs och det är riktigt kul med en pigg nykomling. Man har fina skalper med en poäng av Linden och tre pinnar mot Tumba (!) samt en knapp förlust mot Värmdö..kan de hålla upp farten? Många tror det då man har stor trupp och några fina spetsspelare…kampen om Alltvåaplatserna är knallhård men man kan ju ta bakvägen också..mer om det senare.

-Segeltorp har bara spelat två matcher, vinst över Nynäs och förlust mot Trånkan ger bara tre poäng men vi varnar för seriens äldsta lag med många fina gamlingar som säkerligen varvar upp allteftersom serien lunkar på…ska det räcka till Alltvåan direkt? Inte alls omöjligt…wow, det blir tufft i november då det avgörs..efter 14 omgångar.

Åker/Strängnäs har inlett svagt, enligt expertisen helt naturligt.. 1-9, 1-7, och 0-4 ger inga förhoppningar att man blir ett lag för Alltvåan men målet kanske är att undvika nedåtkval vilket kan se kinkigt ut just nu.. Man har väl inga toppspelare kvar i truppen men ändå gott om folk, enligt uppgift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.