Omgång 7 – Julomgången

ALLTVÅAN

Både Linden och Rimbo underpresterade sist med varsin moloken coach som följd. I den här matchen tror vi hemmaplan har stor betydelse och det är det enda vi tror som skiljer lagen åt. Båda lagen vill att det ska vara slut nu så de får träna, träna och träna! Vi får se vilket lag som kan mobilisera mest moral genom sina coacher??

Iron har svårt att visa upp något positivt och får däng med många mål i varje match, inte kul alls. Nu möter man Göta i sista matchen innan uppehållet och man kanske hoppas på att Göta inte kommer till Uppsalaslätten med alla sina toppspelare en mörk tisdagskväll. Nu är det trots allt så att Göta fick igång sin lagmaskin riktigt bra mot Rimbo sist så det blir svårt att fylla i tipskupongen med annat än en tvåa..

Trånkan mot Tumba är en toppmatch vi gärna hade besökt! Nu är ingen av dessa klubbar med i EastCoast så vi tippar utan att veta allt om truppformationerna..Det blir ett tufft möte tror vi och Trånkan ses som favoriter med tanke på de senaste prestationerna.

Viggan var veka mot Tumba men vunnit bra i två matcher efter det och kanske kan ge serieledarna en match om vissa poäng? Torpet har tagit poäng i samtliga sex matcher spelade i Alltvåan, trots att spelartruppen inte alls varit som coach Österblom haft önskemål om. Två lag som har rutinerade spelare och det blir väldigt intressant om trash-talket kommer igång på ett bra sätt och gör matchen till något eldigt? Målskyttarna då? Patrick Notan Nordström som vann grundseriens poängliga med 30p finns inte ens med bland de 25 första i Alltvåan!! Han måste hyvla klubban och sätta igång med poängmakandet om Viggan ska högre upp i tabellen, tror vi. Korduner som var tvåa i grundserien har knåpat ihop 7p hittills. I Segeltorp har vi Robert Sterling och Gustav Björklund på 11p resp 12p vilket ger dem en 5:e resp. 4:e plats i Alltvåans poängtabell.

FORTSÄTTNINGSSERIEN

Har Åker fått ett växellådsbyte som vi missat? Man slog Järfälla vilket vi tyckte var väldigt starkt så varför inte slå Bålsta också före jul?  Vi tvekar dock att tippa en etta då vi såg Bålsta utöva en del skills mot Värmdö sist även om coach Billing nästan slet av sig skägget i förtvivlan då hans spelare inte gjorde som planerat.. Njae, detta borde Bålsta vinna lika mycket som Järfälla borde ha gjort det sist..förstår ni?

Gimo då? Samma poäng som motståndaren Järfälla och förra säsongens stora kombatant i div 3. men, även om vi tror att JHC är ett bättre lag så undrar vi om man får med sig de spelare man måste ha med för att slå Gimo. Det ska resas i god tid upp till ”obygden” och i dessa tider ställer vi frågan om alla kommer med? Järfälla saknar ännu Niklas Thorin men hans vapendragare, backen Andreas  Norrby, är högst troligt med och då kommer han ställa Gimos målvakt på prov med sin handledare som troligen är värst i serien, tre mål sist mot Åker!!

Det blir ett rent bottenmöte i Från Stan-hallen då Flempan kommer på besök. Ska Spånga ta sina första poäng i Fortssättningsserien i sista matchen 2017?? Ja, det tror vi, man har byggt upp för det. Coach Holm är olycklig över brist på poäng med ganska nöjd med spelet, stundtals. Men, får Flempan tillbaka Wahlqvist och några till från sjuksängarna så blir detta helt omöjligt att förutspå.

Till sist, en grym toppmatch som kommer avgöra vilket lag som är bäst efter första rundan då alla mött alla. Nynäshamn har samma poäng som Värmdö som gjort fler mål och tronar högst upp, än så länge. Litet udda är att dessa topplag inte har de tätaste målvakterna utan de har under 90% i räddningsprocent. Man är således bra på att göra många mål, framåt.
Värmdö har ligans poängkung i Joel Ahlin 8+7=15p och Nynäs Oskar Gullström är fyra med 7+4= 11p och dessa killar är synnerligen rörliga i händer och fötter vilket betyder att de fintar bort de flesta backarna i serien, ta en extra titt på 77:an i VHC och 19 i NHC!!
Tror att ett kryss är det enda rätta att satsa på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.