Inför Kvalserien till Hockeyettan, 8:10

Ujujuj, tre omgångar kvar och det är helt öppet…nå, kanske att vi inte kan räkna med Nacka i uppflyttningsleken längre men övriga har alla chansen..vi vet ju inte ens hur många lag som går upp!!

Ett samtal till Stockholms Ishockeyförbund rätade inte ut några frågetecken så det är bara för lagen att tokköra, ända in i…sargen så får vi se vad som händer! Vi vet med säkerhet att vinnaren är garanterad en plats i Hockeyettan nästa säsong.

Nu tänker jag sticka ut alla mina hakor och ställa en fråga till två klubbar, Segeltorp och Trångsund:
-Tänker ni acceptera att flyttas upp i Hockeyettan om ni får chansen?
Ni kanske undrar om jag förlorat förståndet men det är en seriös fråga faktiskt..precis som jag skulle kunna fråga Huddinge om de verkligen ska spela i Allsvenskan om de får chansen…
Vad blir bättre för dessa klubbar i fråga över att flyttas upp en division?
Blir det:
-Mer publik? Från topplag i nuvarande division till en mer undanskymd plats i den högre divisionen.
-Bättre ekonomi? läs fler sponsorer, mer publikintäkter? Spelarersättningar?
-Bättre spelarstandard? Måste halva laget bytas ut?

Nu är jag inte alls motståndare till sportens idé att sträva uppåt men jag tror att resan som Karlskrona har gjort från långt ned i divisionerna till SHL är den modell som jag högaktar. Man ska vara urstark i den divisionen man lämnar och man måste ha riktigt gott om pengar för att lyckas ta sig uppåt. Man ska ha en marknadsavdelning som är värd namnet!
Våra lag som jag har nämnt kan mycket väl ta sig upp på sportsliga kvalitéer men…det blir högst troligt en snabb återresa..vi har exemplen Nacka och Tumba. Däremot tillhör Hanviken och Gripen kategorin urstarka och med tunga penningkistor som gjort att man höll sig kvar i Hockeyettan

Well, ni behöver inte bry er om en gammal mans tyckanden men..jag har ju chansen att på denna plats få just tycka vad jag vill..

………………………..
Tipset till omgång 8:

Wings-Nacka borde sluta med hemmavinst eftersom Nacka har mer än halva laget på skadelistan!! Wings tog matchen till OT mot  serieledarna Segeltorp men..borde man inte haft tre poäng där?

Trånkan-Linden blir svårt att tippa då båda lagen funnit vinnarmentaliteten, speciellt Trånkan, så vi tippar delad pott efter 60 minuter.

Värmdö-Segeltorp blir något extra..sist vann Värmdö med 10-2!!!..och nu kommer man från en 0-8-förlust mot Linden!! Det sades inte många ord i spelarbussen hem men killarna tar naturligtvis denna käftsmäll som något man ska ta revansch för, precis som Segeltorp gjorde efter sin 2-10-förlust. Men, en tabell ljuger sällan så vi lägger pengarna på Torpet men hoppas på en jämn kamp med straffar som upplösning!

2 thoughts on “Inför Kvalserien till Hockeyettan, 8:10”

 1. Intressant utläggning…

  Vad Segeltorp och Trångsund kan och vill göra uttalar jag mig inte om, men om nu förutsättningarna är så dåliga som du får det att låta som borde deras bedrift att ligga 1a och 2a i kvalserien vara ännu större?
  Och om nu dessa lag inte är ”urstarka” i sin division är något lag det i år?
  Är det rätt beslut av Arlanda, Eskilstuna och Värmdö att gå upp om man förlorar mot dessa två lag, som har så dåliga förutsättningar?

  1. Hallå Anonym, missade detta meddelande tidigare men…du liksom jag har ju våra åsikter och en sak är helt klar, Torpet och Trånkan är värdiga serietoppar som naturligtvis bör ta steget upp…om de tycker så.
   Man vet ju aldrig hur de kan attrahera goda spelare som håller i H1 men samtidigt är pengarna allt viktigare för att vara konkurrenskraftig i H1. Trots att jag har tveksam koll på hur Trånkan och Torpet har det med ekonomin så säger min erfarenhet att det kommer bli tufft.. Två mycket bra H2-lag kommer knappast att rosa marknaden nästa säsong och Farsta kommer knappast göra H2 mer spännande…men, jag kan ha helt fel..lika fel som när jag tippar!!
   När det gäller Wings så är det en gåta att det gått så illa..de har all H1-erfarenhet man behöver men ekonomiskt..där har jag ingen koll.
   Min åsikt om Linden är att de troligen skulle kunna bli ett lag som fått samma utveckling som Hanviken, man har pengar och god organisation.
   Gällande Värmdö så är jag personligen glad för en ny säsong i H2 där jag hoppas klubben tar ett steg till och kan avancera till H1 som ”urstarka” från H2.
   MVH
   Pelle B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.