Tisdagslunken tillbaka

Jadå, det är dags för en ny omgång på tisdagen i serielunken fram till Alltvåan och Fortsättningsserien.

I Norra serien så står Viggan över omgången och kan bli av med serieledningen om Wings vinner över Rimbo.
Omgångens spik kanske man kan tro är Haninge mot Bålsta men sen vete tusan hur det ska gå…
Vi har därför tagit in några gästtippare av rang denna gång:

Calle Olsson, proffstippare hos Hockeyettan, tidigare spelare i bl.a Haninge och Hanviken samt Micke Flodin, sporthandlare med visst släktskap till en av våra tränare.

NORRA

Haninge HC – Bålsta HC    X

Tror jag att Haninge har störst chans att vinna? Självklart. Väljer jag att tippa på dem? Nej. Här är ett ypperligt tillfälle att kort diskutera spelvärde. Oddset på Haninge är 1.05. Det betyder att Haninge behöver vinna 21 av 22 matcher mot Bålsta för att vi ska kunna gå plus på det oddset, och det tror jag inte att de gör. Nu kan jag i min fantasi höra coach Stefan Pettersson vråla att de vinner 23 av 22 gånger. Men det är tyvärr inte möjligt. Samme Pettersson som under min aktiva tid i Haninge skällde ut mig för att jag kom först av alla när vi sprang 400 meterslopp under försäsongsträningen. Känns ju lika ologiskt som att man skulle kunna vinna fler matcher än vad det spelas. Men det fanns någon logik i denna utskällning. Hur det kan komma sig kan jag berätta en annan gång. Låt oss i alla fall konstatera att Pettersson, som under sin första säsong som huvudtränare, har gjort ett bra jobb med detta Haninge som efter ekonomiska problem (?) fick lämna hockeyettan för två säsonger sedan och nu fått börja om med helt nytt lag och nya spelare till denna säsong. Alltvåan-platsen ser trygg ut och det ska bli spännande att följa laget framöver.

Tillbaka till oddset – Ponera att vi satsar 100 kr på Haninge och de inte vinner. För att till samma insats tjäna 100 kr måste vi få in 1an i denna match 20 ggr!! 20 x 100 kr x 1.05 = 2100 kr. Vi har alltså spenderat 2000 kr för att vinna 100 kr. Därför väljer jag inte att spela 1an här. Ur ett annat perspektiv kan man också tänka att om målsättningen är att vinna 100 kr behöver vi bara satsa 14 kr på Xet eller 2an i denna match för att det ska lyckas. 14 kr x 8.50 = 119 kr. Att Bålsta ligger sist i tabellen talar dock inte för mycket annat än hemmaseger. Men allt kan hända i hockey och Haninge har 0-6 mot Wings och en ytterst knapp seger hemma mot SK Iron i ryggen. Jag skulle inte välja att involvera denna match i trippel och fyrling utan spelar helst denna match som en singel om man vill gå för X eller 2.

Rimbo IF – Wings HC Arlanda   2

En ganska svår match att tippa där Xet känns väldigt lockande till 5 gånger pengarna. Rimbo spelar idel jämna matcher och är svårslagna. Samtidigt möter man här ett lite bättre lag i Wings som dessutom har stigande form. Wings som i många säsonger har figurerat i hockeyettan men efter ett platt fall förra säsongen har landat i den lägre men ack så intressanta och rafflande hockeytvåan. Där man har fem raka segrar och övertygar i toppen tillsammans med Viggbyholm och Haninge. Man gillar dessutom att resa kan vi se, på fem bortamatcher har det blivit fyra segrar och en oavgjord vilket gör att man leder den statistiken. Värt att notera är dock att Rimbo på sina fem senaste matcher spelat tre oavgjorda och de andra två har slutat med uddamålsvinst och uddamålsförlust. Det är alltså inte helt fel att spela ett X här. Man får gå på magkänslan. Min säger att ett Wings med luft under vingarna kommer ta den här matchen och jag spelar en 2a.
För er som noterade att den här analysen präglades av en del ordvitsande – Jag ber om ursäkt för det. Det var faktiskt inte så roligt, ordvitsande är sällan det, men jag kunde inte hålla mig. Glöm förresten inte att Rimbo vann förra mötet med 6-1! En tillfällighet eller inte…? Usch, den här matchen kommer hålla mig sömnlös.

Järfälla HC – SK Iron Hockey    1

Dags att servera lite dubbelmoral till er. Analysera inte för mycket! Vi tar en titt på Järfällas senaste match där man besegrade serieledarna Viggbyholm på bortaplan med 3-1. En sån seger stärker alltid självförtroendet och nu vänder man hem till Järfälla ishall (hoppades att den skulle ha ett fräckare namn när jag påbörjade meningen…) där hemmaseger ger 1.72 gånger pengarna. Jag funderar inte så mycket mer utan sätter dit 1an.

Göta Traneberg IK – FOC Farsta   1

Stora Mossen! Där har vi ett fräckare namn på en hemmaarena. Inte så hockeyklingande men ändå! Här tar Göta Traneberg emot Farsta som har haft matchledigt i en vecka. Fördel eller nackdel för Farsta? Jag tror på det senare. Speciellt när man ska spela på bortaplan och det gäller att vara redo från start. Göta är dessutom ett vassare lag. 7-0 senast mot Bålsta och sex olika målskyttar! Jag tror det här blir tufft för Farsta och trots att oddset på 1.28 inte ger en drömmar om en spontan solsemester i höstrusket så sätter vi dit 1an.

Tack för mig!
Carl Olsson

……………………

SÖDRA

Nacka – Tumba : 1
Såg Nacka slå ett något håglöst Åkers , men blev ändå inte jätteimponerad.
Kan Rådbjer hålla huvudet kallt och spelarna inte dra på sig onödiga utvisningar finns en chans för Tumba här. Men mitt tips blir ändå

Åker – Värmdö : 1
Åker är svårslagna hemma och Usov är i praktslag. Dock trampar övriga forwards lite vatten just nu. Värmdö är inte lika bra som förra året men Åkers har inte råd med samma misstag som när de möttes ute på Värmdö. Svårtippat.
Men forwards vaknar till liv igen och Krigholm håller tätt.

Nynäshamn – Flemingsberg: X
Borde vara en given etta. Men får Tomas Gran med sig tillräckligt många spelare är Flempan inte ofarliga.
Torskar väl tipset här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.