Svängig tisdag!

Redaktionen var iväg till Åkers Styckebruk och fick se, och sända, en härlig Hockeytvåa-match. Målsnålt med två väldigt bra målvakter där Krigholm i Åker fick visa upp den ena TV-räddningen efter den andra.
Ni kan se matchen i efterhand på Facebook och/eller kolla på highlights med intervjuer under onsdagen.

Domaren i Åkermatchen var Mikael Ström och eftersom vi diskuterat domare sista tiden så kontaktade jag Ström efter matchen och berömde honom för en väldigt bra match. Bra flyt, få utvisningar och en domartrio som knappt märktes.
Domare Ström svarade så här: -Tack så mycket! Det kändes bra idag tycker jag men jag vill berömma lagen som ville spela hockey idag. Det gör mitt jobb lite enklare. Men åter igen tack!

Så här sammanfattar coacherna sina matcher:

NORRA:

Stefan Pettersson, Haninge: -Vi vinner matchen och inkasserar tre poäng. En del fina mål fick vi se, men framförallt var det skönt med en seger så att vi kom upp på vinnarspåret igen.

Linus Lennerup, Bålsta: -Vi gör en bra första period där det är en jämn match. Vi vinner skotten med 11-6.
I andra börjar vi svagt men kommer upp i tempo och gör en godkänd andra period till slut. Tyvärr släpper vi två mål där båda egentligen är för billiga och vi tappar mycket energi på grund av det.
I tredje släpper vi en tidig och där dör vår energi men vi kommer tillbaka och krigar hela vägen in. Tråkigt att vi släpper lite billiga kassar men annars helt okej.

Mattias Lundblad, Rimbo: -Tufft slut på en bra hockeymatch! Surt, bara att bryta ihop och komma igen!

Mattias Valente, Wings: -Skönt att ta en trea i slutet på matchen och hålla borta sviten intakt. Rimbo är stökiga att spela mot borta i Arkadien. Tyvärr lyckas vi inte ta kommandot utan Rimbo fick matchen dit de ville under stora delar, bitvis kommer vi upp i nivå men inte över längre stunder. Det var mer kamp än lir idag. Skoj att vi har variation på produktionen framåt. Vi tar med oss 3 pinnar och blickar framåt.

Christer Westerlund, Järfälla:-En bra kväll för oss, bra jobb över hela banan, lite av ketchup effekt och resultaten gick vår väg. Domarteamat gör en mycket bra match med glimten i ögat!!

Erik Tessmar-Forsgren, Göta: -”Idag är jag otroligt besviken, fruktansvärt att släppa in mål med tre sekunder kvar av matchen. Men i sanningens namn är vi inte värda så mycket mer idag. Vi fuskar i försvarsspelet och det känns som att vi tror att vi är bättre än vad vi faktiskt är. Nu j-lar är det dags att vi tar tag i saker och ting. Vila på fredag sen kommer vi riktigt laddade borta mot Haninge.”

Alex Holst, Farsta:-Kul med vinst, även fast den satt väldigt lång inne. Vi gör vinstmålet med 3 sek kvar av matchen kul för oss och surt för g/t så klart.
1:a  g/t kommer ut starkare än oss onödiga utvisningar skapar att de får extra tryck på oss men vi försvarar bra på insidan.
2:a  Bättre period av oss, g/t får mest tryck i pp och vi har bra omställningar. Vi är starka när vi får ned pucken djupt hos motståndaren.
3:e  Vi gör 4-2 ganska tidigt, sedan håller vi på att göra 5-2 i omställningen tappar vi markering 4-3. Sedan blir det 4-4 i SH1. Vi trycker på sista bytet får in en 6:e spelare (utv på armen) och lyckas trycka in den.
Tack till motståndare, funktionärer och domare!!

………………

SÖDRA

Kjell Svensson, Nacka: -Tre sköna poäng trots en väldigt konstig match då vi släpper in mål i Box/power play men vi tar oss samman och spelar upp oss i sista perioden och får utdelning och gör mål och lyckas vinna matchen.

Ulf Rådbjer, Tumba: –Bittert nederlag där vi hade matchen i 2 perioder men totalrasar i 3:e.  Oturen grinade oss oxå  i ansiktet då vi skjuter på egen spelare i bp. och pucken hamnar på bladet hos Nackaspelaren som gör mål. 4-3 målet pinchar backen i fickan pucken tar på linjedomare och friställer Nacka spelaren som avgör. Bittert!  Skotten i 3dje, 23-4??

Niklas Flodin, Åker: -Tjena Pelle, En väldigt jämn match som hade kunnat sluta lite hur som helst. Jag tycker inte att vi kommer upp i den nivå som vi kan och gör man bara ett mål är det svårt att vinna hockeymatcher. Vi tar med oss tredje perioden, då höjer vi oss och pressar Värmdö ordentligt stundtals. Nu ser vi fram emot fredag, tabellen är som väntat väldigt jämn så det är bara att fokusera på nästa match.

Christoffer Fröling, Värmdö: -Tjena Pelle. Kul att ni var där och kollade. Vi gör en otroligt bra bortamatch. Vi lyckades hålla dem på utsidan de flesta gångarna och de andra gången kom Nisse i kassen upp stort.  Vill även plussa för Krigholm som snodde några kassar från oss. En sexpoängsmatch som vi är stolta över att ta. Mvh Fröling

Robert Spath, Nynäs: -Flemingsberg börjar matchen bäst och tar en 2-0 ledning, vi lyckas gör 2-1 i slutet av första, viktigt mål som gav oss lite liv. Spelade mycket bättre resten av matchen där vi drar ifrån i tredje perioden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.