IDAG BÖRJAR THE DEATH-GAME!

Huvva, vilka två lag ska spela i Hockeytvåan nästa säsong?

Detta är frågan som måste ge en hel del ångest för klubbledningarna i Hammarby, Sollentuna, Segeltorp och Wings!

Vad betyder det att ramla ned en division, tro? Sportsligt är det kanske inte så otroligt stor skillnad, liknande som Väsby och Kristianstad nu kämpar om. De bästa i den lägre divisionen är troligen marginellt sämre än de sämsta i den högre divisionen.

Ekonomin är däremot en annan femma..man får bidrag från organisationen för TV-avtal mm, både i AS och HE men i Hockeytvåan är det bara duktiga sponssäljare som får till den budget som man önskar..en otrolig skillnad. Skillnaden ligger ju också i hur attraktiva klubbarna är i dessa sponsorers ögon…många gånger är sponsorerna väldigt nära knutna till klubben, släktingar till spelare och ledare, och det är inte ovanligt att styrelsemedlemmar är bland de största sponsorerna i en Hockeytvåanklubb.
Att ekonomin blir kraftigt åtstramad efter nedflyttning betyder att det inte finns samma ekonomi till spelarna vilket gör att truppen med stor sannolikhet blir utbytt..till stora delar iallafall.

Så, detta har då klubbarna att förhålla sig till vilket gör att man troligen försöker få spelarna att förstå allvaret och göra sitt yttersta i det kommande kvalet.

Bajen och Sollentuna får bära det sura i att vara underdogs men…visst kan allt hända i detta kval och de viktigaste kuggarna får inte saknas i matcherna framöver…vilka är sex till antalet!

Redaktionen har inte tillräckligt stor haka för att sticka ut densamma och säga vilka lag som blir kvar och vilka som får lämna HE utan vi får följa utvecklingen och göra intelligenta uttalanden allteftersom.

Vi har iallafall låtit vår Hemlige Vaktis tippa första omgången och så här säger han…på sitt franka sätt:

WINGS-HAMMARBY X
Wings är favoriter men Bajens fina matcher mot Strömsbro sitter kvar i minnet och Wings kanske vinner på straffar men det blir kryss här!

SEGELTORP-SOLLENTUNA X
Torpet är favoriter men uttalar en befogad ”rädsla” för Sollentuna som kan blixtra till..mot just Torpet!

Odds: 18.28
Insats: 200:-
Ev utdeln: 3.658:-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.