Grundseriens sista omgång!

NORRA

Niklas Larsson-Tysell, tätast i Norra, 93,05 %

Det är nu i sista omgången det avgörs vilket lag som hamnar på fjärde plats och då får spela i Alltvåan.

Lidingö är ovanför strecket med två poängs försprång till Viggan och Tierp, men man har dålig målskillnad, -6.
Martin Pilö: Mm, det finns risk för att några tongivande spelare inte kan vara med imorgon och även om vi vann stort över Spånga i förra mötet så känns det som det knappt har någon betydelse nu. Det som kan vara till vår fördel är ju att Spånga inte har så mycket att spela för. Visserligen kan de faktiskt bli femma men det har ju inget annat än en akademisk betydelse. Vi kommer fortsätta vara offensiva med en baktanke på att inte släppa till kontringar…vi får se om vår taktik lyckas mot Spånga.

Viggan ska möta jumbon Rimbo och coach Ekfeldt säger att oavsett förutsättningar så är det en tuff match att spela.
-Nu har ju dessutom Rimbo visat andra bullar nu när de fått tillbaka folk i laget men jag är ändå förhoppningsfull eftersom killarna har visat att vår process till utveckling och förbättring är på rätt väg.
Vi skulle gärna varit klara för Alltvåan redan men även om vi inte klarar delmålet som Alltvåan var så känner vi att vi har ett bra lag och kommer spela allt bättre i den serie vi än hamnar i.

Tierps ambition är redan utstakad och Stefan Andersson lyser när han berättar om att få spela derby mot Iron.
-Fantastiskt roligt och jag tror vi får mycket publik…planen är att vinna och så får vi se om det räcker till Alltvåan.

Tierps motståndare Iron vann i förra mötet med 5-1 (!) men tränaren Robert Press säger att det inte är någon fara med att inte få spela i Alltvåan utan att laget skyndar långsamt. Vi har fullt lag och vi kommer ge allt för att vinna igen mot Tierp. Finns inget annat. Laget har bra utvecklingskurva och känner ju att vi ska spela i Hockeytvåan även i fortsättningen.

Matchen sänds på www.sematchen.se

Sollentuna möter Göta, båda lagen förlorade mot Rimbo nyligen och om Sollentuna tar tre poäng så vinner man grundserien. Göta blir trea oavsett matchresultatet….kan det tala för Sollentuna tro?

SÖDRA

Goalie Adam Lindholm, tätast i Södra, 93,17%

Flempan tar emot Tumba i sista matchen och båda lagen är klara för Alltvåan precis som Nacka och Haninge.
Flempan ligger trea och kommer bli på den placeringen om man inte förlorar matchen. Kan det bli en vänlig match utan alltför många fysiska kontakter? Vi får väl se..

Svårslagna Haninge tar emot Hammarby och nog bör Haninge vinna igen men…Hammarby fick upp farten ordentligt sist mot Trånkan och vann med 7-0!! Kan det betyda något i Länna Sport Arena på fredagskvällen?

Ännu mer svårslagna Nacka tar emot Nynäs som inte övertygat än och Nackas ambition att vinna serien blir nog tuff för Nynäs…men osvuret är bäst…vi har sett konstigare saker ske på sistone än att Nynäs skulle kunna vinna igen.

På lördagen spelas den allra sista matchen i Hockeytvåan Östra grundserie och Åker fick äran att gästa Gotland, Hemse i en ganska betydelselös match. Vinner man så blir man femma i serien..det betyder alltid något. Förra mötet slutade 4-1 till Åker men Sudret är svårlästa…kanske tänder man till i sista matchen…hemma. Vi hoppas på en bra genomkörare inför Fortsättniinsserien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.