INFÖR FREDAGENS MATCHER 9 februari

Sex matcher spelas på fredagen och sen kommer Sudret till stan igen..för att i helgen möta Sollentuna och Flempan.
Fredagens matcher ser på förhand ut att bli väldigt jämna…vi ser inga låga odds på nåt lag faktiskt.
Idag låter vi spelare tala för sina lag…och de fick litet konstiga frågor…

……………………..

ÅKER-FLEMINGSBERG
(Åker har nu tre matcher på sig att byta plats med Sudret så man iallafall inte blir degraderad direkt efter grundserien. Att man satt sig i denna mycket prekära situation finns det säkert en hel del faktorer som man kan påvisa men..vi skiter i det nu och fokar på vem som tar poäng i botten och vem som biter i det sura äpplet.
Om redaktionen får tro något så tror vi att Sudret får mycket svårt att ta någon poäng till, med de svåra matcherna man har kvar. Åker har kanske några procent högre chans att ta poäng vilket skulle betyda en 15:e plats!
Nu är inte Flempan så villiga att släppa poäng ifrån sig då man torskat fem raka matcher, så…Flempan är favoriter men frågan är hur många hörntänder Åker tänker offra för en poäng?)

ÅKER, Rasmus Frisk:

Tuff match imorgon, hur gör ni för att skapa den viljan att ta poäng av Flempan?
En tuff match mot ett rutinerat Flemingsberg, vi måste fortsätta med det som funkade bra mot Göta, täcka skott och göra de lilla extra i varje situation.
Du har väl fått flest skott mot dig i serien och fått släppa in en del, men vad gör att du ändå kan göra matcher där motståndarna säger att du ”står på huvudet”?
Skulle väl säga att de är att man fortfarande älskar och tävla oavsett vad, sen vet jag inte om jag stått på huvudet så många matcher! Då hade vi haft lite fler poäng! Men goda nyheter är att vi fått tillbaka Bokis i mål som garanterat kommer stå på huvudet ikväll, då jag brutit nyckelbenet…
-Vems straff skulle du helst plocka i en tät match? 😄 svår fråga men måste nog vara Emil Tikka i Tumba eller Victor Dahl i Haninge!

FLEMINGSBERG, Christopher Dahling:
-Ja nu är det dax att hoppa upp på hästen igen ! Jonas Höög kommer att leverera, sitter mycket bra saker i honom, skicklig som få och mycket rutin.
Vi har lite problem med skador och sjukdomar men det har väl alla.. mot dom lagen vi har kvar SKA vi gå rent !
Oj, vem jag helst slår en tunnel på?.. vet inte riktigt kanske Emil Tikka , bra kille men rolig att jävlas lite med!;-)

………………

IRON-GÖTA
(Iron kommer att få kvala men Göta har Hammarby och Viggan nafsandes i ryggen så detta gör väl att Göta räknas som favoriter då man kommer kämpa som.. Sören men…har vi inte sett sådana här matcher tidigare gå precis åt ”fel” håll? Vi tror Göta måste koncentrera sig ordentligt för Iron kan ju spela med axlarna nere och bara ha roligt??)

IRON, Jesper Kvist:
-Vi släpper in Bajen i matchen senast på enkla misstag och tyvärr orkar vi inte riktigt med att stänga matchen. Sen kan man säga att en väldigt konstig utvisning sätter tonen för slutresultatet i matchen där Bajen avgör på OT.
Vad gäller backspelet som jag numera gör har jag fått finna mig i att stötta upp där då våra tränare tycker vi varit för svaga, och de anser att jag är den som kan spela back men ändå bibehålla offensiven.
/Reds anm. Jesper Kvist blev hyllad inför Bajen-matchen då han nu gjort 300p (!) för SK Iron! Han har spelat 11 säsonger i klubben och i sin 293:e match gjorde han sitt 300:e poäng! Stor grabb!

GÖTA, William Bengtsberg:
-Hey, jag tror absolut det har vänt nu och vi har god chans till 3 poäng på fredag.
Jaa haha i år har det lossnat lite och brukar väl aldrig ligga högst upp så det är kul när det väl händer. Jadu Vilken målvakt jag helst gör mål på….bra fråga, alltid lika kul på vilken keeper den än är😉

………………
JÄRFÄLLA-TIERP
(Järfälla tappade matchen mot Viggan sist medan Tierp gjorde en stark prestation mot Sollentuna och vann den kampen. Järfälla ligger trots allt på en fin tredjeplats och man har vunnit hela 19 matcher på 60 minuter, OT och straffar gillar man tydligen inte för det har blivit tre förluster i de spelformerna.
Tierp har förlorat en match mer än man vunnit men..man har vunnit en match på OT..och förlorat en match. Om Järfälla spelar som man oftast gör så vinner man troligen men..somnar man in som mot Viggan ja då skänker man bort poäng igen.)

JÄRFÄLLA, Niklas Thorin:
-Tyvärr ger vi bort 2p mot Viggbyholm! En hockeymatch spelas i 60minuter och inte 50. Det är någonting vi måste lära oss! Tyvärr straffar vi oss själva! Men all heder till Viggbyholm.
Tierp nu är ett ungt lag med många inviduella duktiga spelare som vi behöver se upp för! Brukar bli roliga fartfyllda matcher mot dem! Det ser vi fram emot.
Vem jag vill stoppa när de tror att de kan runda mig? -Det finns många väldigt duktiga spelare i tvåan som man vill sätta stopp för!

TIERP, Sammy Andersson:
-Tjenare. Segerreceptet mot Sollentuna var att alla krigade i 60 minuter och att vi hade en grym målvakt som räddade oss gång på gång.
-Poängen för mig har rullat på i år tack vare att jag har fått spelat med bra spelare och att jag haft lite flyt på vägen, haft bra form i år och hoppas det fortsätter de kommande matcher också.
-Den spelare man vill slå en tunnel på är rätt given, Jonathan Hedström, men risken är väl att han kör över mig!!

………………
TUMBA-VÄRMDÖ
(Omöjligt att förutspå utgången här…Värmdö verkar ha funnit verklig spelglädje och då slår de nog de flesta i denna serie. Tumba är ju ett riktigt bra lag dock och nu har man Jonte Hedström och eventuellt Victor Andersson att kasta in också. Tumbas signum är ju farten och att surra som bålgetingar kring motståndarmålet så…här gäller det för coacherna att säga rätt saker inför matchen som triggar till kämpaglöd.)

TUMBA, Emil Tikka:
-Ja vi tuggar på ganska bra nu.
-Väldigt roligt att få in Jonte Hedström i laget. En väldigt ödmjuk, trevlig och glad gubbe som tillför mycket energi till laget. Man har sett honom lira på den stora scenen sen man va liten grabb. Det kan inte vara roligt och möta honom, men en kille som man älskar att ha i sitt egna lag!
-Värmdö blir en tuff nöt att knäcka men vi ska se till att göra en bra träning här ikväll och sen gör vi upp en liten plan hur vi ska vinna imorgon. Det är ingen hemlighet att deras första femma är bra och har gjort mycket poäng, men jag tycker inte att vi ska lägga så mycket fokus på det, utan vi måste spela vårat spel och göra jobbet i 60 minuter. Viktiga poäng på spel 🏒
-Ja du Pelle, svår fråga om vilket lag jag helst sätter en kasse…. Men det kvittar nog vilka som står på andra sidan. Alltid lika roligt att få hänga dit en puck.

VÄRMDÖ, Hampus Berg:
-Ingen hemlighet att Tumba är rätt skickliga med puck, så det gäller verkligen att ligga nära och hålla koll bakom ryggarna. Sen att själva vara ruggigt disciplinerade, tråkigt svar men sant.
-Varför det går bra för mig? -Ja vi har ju hittat rätt bra stäm efter juluppehållet. Det är nog en rätt bra mix av allt, lagom nivå på den här nivån. Man blir aldrig riktigt slutkörd, vilket jag tror är viktigt just nu. Vem jag helst gör mål på? -Oj. Var sjukt kul senast mot Haninge att få dra in ett par puckar med tanke på historiken man har med dem och med många i deras lag. Men Nacka vore ju nåt också….

……………….
NACKA-SPÅNGA
(Nog är Nacka favoriter kanske men…torskar man mot Viggan så lär väl Spånga ha chans på ett antal poäng? Spånga vinner och förlorar dock litet väl blandat för att coach Lundqvist ska vara helt lugn men nu vill man utmana de fyra topplagen för att just komma dit upp.
Nacka har bara två förluster på hemmaplan, Järfälla och Tumba, och det var så tidigt på säsongen att de inte ens hunnit slipa grickorna ordentligt…;-) )

NACKA, Philip Nilsson-Fornes:
-Ja det ska bli roligt mot Spånga! Kul att spela tajta matcher.
Tror Spånga kommer vara bra men vi vill vara starka på hemmaplan. Tänker att man får vara på han Croneld junior lite, så ska det nog bli bra.
Alla lag har nog lite skavanker så här års, annars har man nog inte spelat hockey. Samma gäller oss men vi har haft en bred och fin trupp från start och med bra juniorer som kan fylla på.
Om jag är sur för att inte leder poängligan i Nacka? -Ja man gillar ju inte att förlora, det ska jag erkänna men har du sett vilka som ligger före? Palmborg levererar ju som aldrig förr och Fritzell är verkligen påväg uppåt i karriären så jag får nöja mig glatt med att vara bidragande till deras och resten av lagets framgångar. Sen gäller det att vara bäst i slutet, får se om detta är året vi alla lyckas med det.
Vilken keeper jag helst sätter ett mål på? Hm skönast att göra mål på är nog Tumba och Sebastian Trygg, han blir så arg, men även i ett derby mot Värmdö är det självklart inte helt fel!

SPÅNGA, Sebastian Båvensjö:
-Tjena! Ja, tror verkligen det finns möjlighet till poäng igen mot Nacka.
Dom flesta spelarna är friska, men vi har väl inte haft en match den här säsongen med full trupp haha. Nej jag tycker det är kul att åka dit och spela med deras lite mindre rink, det brukar bli bra matcher där. Varför jag gör många poäng den här säsongen? -Jadu bra fråga, men känner mig i bra form och har bra spelare runt mig som gör det enkelt att spela och göra poäng 😃
Vem jag proppar helst? Haha då får det bli gamle gubben Daniel Thomasson.

………………
HAMMARBY-LIDINGÖ
(Matchen mellan Hammarby och Lidingö är flyttad till Stora Mossen pga tidigare gurgel mellan supportrar. Det blir dock bara 200 pers på läktarna och det är utsålt sen länge. Troligen fler bajare än Lidingövikingar antar vi.
Hammarby vann stort sist, 8-5, och vem vet hur detta ska gå?
Bajen vill upp över strecket och man är bara två poäng efter Göta så..vi antar att söderkisarna ger järnet igen.)

HAMMARBY, Sammy Andersson:
-Tjena Per, ska bli en rolig match ikväll mellan två formstarka lag! Kommer bli riktigt bra stöd från läktaren, så blir att ta rygg på de.m.

Vi har fått in några nya gubbar och växt som grupp.

Vilka jag helst sätter en kasse på?
– Nacka egentligen, men idag är det Lidingö!

LIDINGÖ, Max Brodén:
Match på bortaplan så det kommer krävas disciplin och med deras klack som kan påverka domarna så vi måste hålla oss till vår gameplan för att ta 3 poäng
Att matchen går på Mossen är inget som berör oss, match som match spelar ingen roll vart vi spelar någonstans.
Laget har gått bra vilket gynnat mig individuellt också nu på sistone när vi börjat producera framåt, sen är det alltid en fördel att få spela med Ross och Loke.
Att jag är stor? Kanske liten fördel i pp där jag ofta står framför mål och slår in puckar
Skönaste målet? Har väl inget som sticker ut så jag får säga nästa mål som kommer!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.