INFÖR KVALSERIEN TILL HA omgång 4

VIMMERBY – BRÖDERNAS/VÄSBY
HALMSTAD – PITEÅ
KRISTIANSTAD – HUDIKSVALL

Vi ser två lag, Piteå och Hudiksvall, med väldigt långa resor (eller?) och även om spelarna är vana att resa så tänk på hur deras schema ser ut nu i Kvalserien! Man hinner knappt återhämta sig efter matcherna så är det match igen och på det är det långa bussresor alltsom oftast. Spelarna kanske inte känner av så mycket just nu när man är mitt uppe i allt det roliga med att kvala men nog är det många trötta ljumskar och ryggar som gärna skulle vilja åka på semester ett tag…men det får vänta några veckor.

Brödernas/Väsby är verkligen med om racet till Hockeyallsvenskan efter segern mot Piteå visar man en otrolig vilja att vinna och man undrar bara hur långt den kan räcka??

Lördagens motstånd är Vimmerby och de har vunnit en och förlorat två matcher så här långt.
Mot Kristianstad sist vann man skotten med 23-12 (!) där Kristianstad bara tilläts skjuta 3 skott i första perioden och 7 i andra, samt 2 i tredje perioden men vann matchen på ett enda producerat mål!
Med andra ord kan Vimmerby vara bra i försvaret så B/V får använda sin fina vilja att dyrka upp Vimmerby och resa hem med en fin poängskörd.

Henrik Rommel
Foto: mhockey.se

Det man noterar är att B/V inte har utpräglade målskyttar..än, i kvalserien. I de tre spelade matcherna har man sju olika målskyttar. Det är ganska bra, tycker vi. Rommel och Rydström har dock gjort två mål vardera.
Målvakten Victor Olsson har 93,2 % i räddningsprocent på de tre spelade matcherna.

I Vimmerby finns fem målskyttar men ingen har gjort mer än ett mål.
Målvakten heter Christoffersson och räddningsprocenten är 89% så här långt.

Matchtips: 2

Ishallen i Vimmerby tar 1600 åskådare…blir det lapp på luckan?

Foto: Roine K Gustavsson

ÖVRIGA MATCHER

Odds:

Intressant, spelbolaget Nordic Bet ger hemmalagen favoritskapet överlag och låga odds på oavgjort efter 60 min. Hold my beer, här ska satsas!

HALMSTAD – PITEÅ
Vi kan inte tippa denna match så bra men Piteå hann faktiskt inte hem sist innan det blir match igen i södra Sverige, man sov över (i Väsby?) innan man for vidare ner till Halmstad. Kan detta vara ett segerrecept?
Hemmalaget ligger sist i tabellen med bara två poäng, vilket måste vara enerverande med så fina resultat tidigare. Man lär köra med precis allt man har för att ta sig uppåt i tabellen nu, helt klart.
Tips: X

KRISTIANSTAD – HUDIKSVALL
Hudik lär iallafall få resa minst 85 mil för att ta sig an en av storfavoriterna på lördagen och vi tror att KIK utnyttjar att det finns ett antal spelare med träsmak i nån kroppsdel.
Kuriosa: Kristianstad har släppt in minst antal mål medan Hudik gjort flest mål men samtidigt släppt in flest mål också. Är detta värdefull info för tippare? Hehe, det vete tusan..
Tips: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.