INFÖR KVALSERIEN TILL HA – omgång 6

Så, nu kör vi slutvarvet och räknar ned matcherna till den sista omgången som sker den 20 april.
Det spelas varannan , var tredje dag och visst är det tuffa papper i en serie som inte är för professionella spelare i första hand.

HUDIKSVALL – BRÖDERNAS/VÄSBY
HALMSTAD – KRISTIANSTAD
VIMMERBY – PITEÅ

Brödernas/Väsby åker till Hudiksvall på torsdagen och alla tidigare händelser och matchresultat i Allettan och tom i denna kvalserie har mindre betydelse nu. Det är dagsform och kanske nivån av testosteron för dagen, som kommer att avgöra det här..tror vi.

Nå, Hudiksvall vann iallafall förra mötet, det i premiären med 6-3 och man har lika många poäng som B/V nu efter fem omgångar. Båda lagen har mött alla lagen med olika framgång men man står alltså inför en tvekamp som kommer sätta det ena laget före det andra efter den sjätte omgången.

En detalj är målskyttarna, för B/V är det återigen Carl Wassenius som är bäst (3+4p)..även bäst totalt i serien.
Hudiksvalls otrolige Bjurström har hittills i kvalserien bara mäktat med…en assist! Märkligt. i Allettan gjorde han flest mål av alla, 12 st.

Målvakterna då? Mm, Victor Olsson i B/V har stått alla fem matcherna och har en räddningsprocent på 90,8 och har släppt in 12 mål.
Hudiks målvakt John Westermark har en procent på 89,1% och har också släppt in 12 mål på fem matcher.

Allt annat än kryss i den här matchen är oväntat för oss!!

Experttips: Kryss


HALMSTAD – KRISTIANSTAD

Kan man kalla detta för ett derby?
Lagen har samma målkvot, +2, men KIK har fyra poäng mer än Halmstad och hemmalaget lär ju ha en djävulsk plan för att behålla alla tre poäng på hemmaplan. Man har gjort hela fem mål fler än KIK men också släppt in fem mål mer än KIK!!
En kille som ligger tvåa i poängligan med 1+6 är Robin Dahse (!) i Halmstad och kanske kan han fortsätta att passa till sina kamrater och ta en nödvändig seger?

Experttips: Etta


VIMMERBY – PITEÅ

Mm, Piteås bussresor är brutala men man får kanske bli kvar i södra Sverige till matchen mot Kristianstad på lördag? Det lär gå åt semesterdagar för pojkarna i Pite-laget!

Vimmerby och Piteå är de med minst antal poäng men..det är inte kört för dem…det finns fortfarande 15 poäng att hämta..
Vimmerby startade ju denna kvalserie svagt med en 1-7-förlust just mot Piteå…men sen vann man mot Hudiksvall med 4-1…svårt att förklara så vi får ha ett öppet sinne för vad som kan hända här!

P.S Det kan vara så att Piteå flyger ned till Stockholm och tar buss därifrån !?

Experttips: Etta!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.