Kvalet över, Haninge knep tredjeplatsen!

Sista matcherna har spelats och vi gratulerar
SEGELTORP och ÖRNSKÖLDSVIK till platserna i Hockeyettan!

De var klart bättre än Hockeytvåanlagen även om skillnaderna inte alltid syntes så tydligt i matcherna, men i det långa loppet hade de en högre kvalitet i skridskoåkning och ett effektivare målskytte!

Bäst i kvalet av Hockeytvåanlagen blev till slut…Haninge!

Ganska imponerande av laget som spelade i Fortsättningsserien och tog sig via ett stabilt PlayOff mot Nacka och sedan en bra kvalserie som faktiskt kan leda till en plats i Hockeyettan..om något lag där inte får sin licens godkänd.

Sollentuna tappade fart mot slutet av kvalserien och orsaken till det ska vi försöka utröna framöver.

Göta gör en bra säsong och här i kvalet är man bara en och två poäng bakom Haninge och Sollentuna!!

Järfälla gör också en klart godkänd säsong men har haft svårt i kvalet, av olika anledningar.

……………

Vi ser att Haninge nollar Sollentuna idag vilket är anmärkningsvärt..Sollentuna släpper sin viktiga tredjeplats till Haninge.

……………

Göta fick sin revansch på Järfälla och har ju egentligen gjort en lysande kvalserie, poängmässigt!

…………..

Övik avslutar snygg på hemmaplan men…hade lagen gjort upp innan att man skulle bara spela anfallsspel ?

Urban Omark, Övik:
Ja haha, det här var inte mycket till match, öppna spjäll och ingen kroppskontakt. Det blir ju så här när det inte gäller någonting. Vi kunde ha gjort tre mål i första minuterna men det blev iallafall fem i första perioden sen tog vi semester…vi vann ändå till slut men det viktiga var ju att vi blev kvar i Hockeyettan.
På frågan om vad jag tycker om Hockeytvåanlagen så är det mest detaljer som skiljer..vi är väl litet mer konsekventa kanske.

Janne Santesson, Segeltorp:
Nä, det blev inte nån kamp här utan båda lagen verkade ha tagit semester redan.
Vi är klara för Hockeyettan och mitt uppdrag är uppfyllt, tycker killarna tog till sig budskapet jag hade och de har verkligen gjort sitt bästa…utom idag då, hehe.
De flesta av killarna fortsatte till Åre direkt och firar säsongsavslutningen där. Jättekul!
På frågan om vad jag tycker om Hockeytvåanlagen så…hade jag väntat mig litet mer av dem, ärligt.

Greg Lindqvist , Sollentuna:
Motivationen tröt ordentligt när vi förstod att tredjeplatsen inte gällde något..
Vi kör ju på bra i första perioden ändå men vi får inte in pucken…vilket varit vårt stora problem i kvalserien, vi har inte utpräglade snajpers…iofs är Edvardsson en sådan men …..skadad.
Vi såg att Hockeyettanlagen är snäppet bättre och deras rutin att spela i högre fart mot bra lag var avgörande, tror jag iallafall.
Nu tar vi ledigt en vecka och sen full fart igen, vi har många bra juniorer som knackar på dörren!!

Ludde Zettervall, Haninge:
Skönt att slå ett grinigt Sollentuna. Är jättenöjd över grabbarnas insats idag. Coach Fjällby bjöd på en vattentät taktik idag.

Viktor Fjällby, ass coach:
Tack Pelle. Ruggigt starkt att åka till Sollentuna och plocka 3 pinnar och hålla nollan. Grabbarna följde Luddes matchplan till punkt och pricka!

Victor Dahl, poängkung:
Tackar, kul att vi avslutar säsongen med vinst, tycker att det är en jämn match med målchanser åt båda hållen men vi har ett väldigt bra försvarsspel och frisk gör en riktigt bra match vilket gör att vi vinner matchen.
Boxades du idag?
Haha ja jag har hållit mig lugn i stort sett hela säsongen så sista matchen kan man ha lite kul o ta en fight

Marcus Carlsson, Haninge-legendar som slutar:
Tjena Pelle! Stort tack, assisten var tack vare att Gylfe körde en ride.
Ja det där var sista matchen för min del, jag la av tidigare under säsongen då min flickvän pluggade och det inte gick ihop.
När det blev en hel del skador hörde jag av mig till Ludde och frågade om jag kunde bidra och på den vägen var det.
Jag vet inte riktigt varför det gått så pass bra. Jag tycker dagens match mot Sollentuna är den enda som vi gjort det riktigt bra.
Hade gärna försökt mig på ett längre utlägg om säsongen men så trött som jag är nu har jag nog aldrig varit efter en hockeymatch.
Passar på att tacka dig för bevakningen av Hockeyn du haft under alla år. Vi kommer att ses igen för alla vägar bär till Torvalla 🏒 Må bäst!

Wigge Wigren, Yellow Wings:
Haninge avslutade säsongen på bästa sätt genom att vinna med 4-0 borta mot Sollentuna. Därmed är den viktiga tredjeplatsen säkrad. Om något lag hoppar av blir lag tre kandidater. Det har var en lagseger men jag vill framhålla Rasmus Frisk som höll nollan och gjorde flera utmärkta räddningar.

Thomas Ahlperby, Järfälla:
Litet avslaget kanske och vi var inte så bra i de två första perioderna men vi kom ju tillbaka och kvitterade i tredje. Göta var kanske litet mer heta på att vinna..och då gjorde de det.
På frågan om vad jag tycker om Hockeyettanlagen så tycker jag Segeltorp är bättre än Övik och frågan är om Övik är Hockeyettanmässiga? De har tre riktigt bra killar i förstakedjan men i övrigt…?

Jörgen Hägg, Göta:
Mm, den här matchen såg ut som det vore början på säsongen…halvdant..men förståeligt.
Om jag är rätt underrättad så är ändå denna säsong Götas bästa sen hopslagningen med Traneberg.
För att ta nåt steg till krävs det ytterligare åtgärder vilket jag hoppas kommer att hända, vi har alla möjligheter!
Hockeyettanlagen? Jo, det är ingen himmelsvid skillnad mot toppen av Hockeytvåan men deras matchande under en hel säsong mot bra lag ger ju rutin…tänk på att Övik vann en match mot Östersund…som nu kvalar till Allsvenskan!!

Bästa målskytt var Oskar Håkansson 12+12=24p, lika många poäng gjorde kedjekompisen Jeremias Lindewall och tredje kedjekompisen Linus Håkansson (bilden) kom trea i poängligan med 17 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.