Viktiga fredagsmatcher!

ALLTVÅAN

I Alltvåan är det bara för ett lag säsongen slutar den 14 februari, nämligen det lag som slutar på åttonde och sista plats.
Nu är det fyra matcher kvar och jumbon Tumba har svårt att ta poäng även om man är bra med i många matcher. En trepoängare och bara 6p inför spurten är inget att skryta med men..Lidingö och Järfälla är helt klart inom räckhåll och nog tror vi coach Norstedt gör allt för att få spela vidare efter omgång 14.

I andra ändan av tabellen, i topp, har vi Nacka som vinner för det mesta och vi ser att ”gamlingarna” Fornes, Thomasson och Enbacka är väldigt nyttiga…dock med mycket bra hjälp av ett koppel av unga spelare. Dessutom har två sena hemvändare, Palmborg och Jona, visat väldigt gott spelhumör vilket gör Nacka till kanske den främste favoriten till en serieseger. Man har ännu inte förlorat en match efter 60 minuter.

Flempan och Göta har lyft sig och gör bra matcher nu…spännande att se om de kan ”ställa till det” för de som just nu befinner sig ovanför dem i tabellen.

Redaktionen frågade några hur de ser på att ev. vinna serien och få ett långt ofördelaktigt uppehåll då!!

NACKA,
Daniel Enbacka:
-Tja! Vi går för vinst i varje match och sen får vi se hur långt det räcker. Fördel eller nackdel får vi resonera om i april.
Philip Fornes: -Vi tar en match i taget. Mycket som kan svänga i denna serie efter varje omgång. Men alltid kul att spela matcher som gäller lite mer! Tror det kommer vara jämnt in mot slutet

SOLLENTUNA, Greg Lindqvist: -Tja! Ja du först är det 4 tuffa matcher kvar som skall spelas men vinna vill man alltid sedan diskuterar vi det med upplägget med och det är ju en otroligt dålig planläggning med att sitta utan matcher i en månad om man vinner vinna ligan bra men att bli 2-3 bättre för då har man matcher och man kan träna på som vanligt i stort sett men då finns risken att man floppar med så kanske man skulle spela lotto, men först och främst ser vi fram emot matchen i morgon och det ska bli kul!

HANINGE: Ludde Zettervall: -Tråkigt svar naturligtvis, men vi siktar på att vinna nästa match. Givetvis vill man komma först i en serie man spelar i, annars är man inte tillräckligt mycket idrottsman. Att träna med en seriös trupp kan vara minst lika bra som att spela matcher. Dessutom så vet vi att samtliga lag som kommer spela playoff kommer att vara tillräckligt bra för att slå varandra. Vi siktar in oss på Tumba på lördag och ska ge dom en riktigt bra match.

11 mål så här långt!

FORTS A

Tierp har inte förlorat en enda match i denna serie och coach Andersson är verkligen stolt över sina killar som tränat och fortfarande tränar hårt vilket gör att de orkar en lång tuff säsong, säger han.
Han har spetsar i alla sina formationer och truppen är stor och bred. Det är något som övriga lag i denna serie inte kan skryta med.

Viggan som också jagar förstaplatsen, men ligger troligen för långt efter, har nu återigen fått problem att fylla matchprotokollet på matcherna.

Spånga har ju en bra trupp men dabbat sig med resultaten vilket grämer dem ordentligt.

Iron har inte haft en önskvärd säsong och varit extremt anonyma, kan man tycka.

Rimbo är väl det tydligaste exemplet på problem med att fylla truppen och det har inte räckt till en enda poäng så här långt. Sen coach Valente slutade har vi inte lyckats etablera kontakt med laget vilket är tråkigt. Vi ser ändå att många gamla fina spelare fortfarande kämpar på och Rimbo lär ju få kvala och det blir ju väldigt spännande att få se om Hockeytreanlagen räcker till mot vår jumbo.

6 mål så här långt!


FORTS B

Fyra matcher kvar för Nynäshamn och risken för degradering är överhängande, bara 7 poäng och hela åtta poäng upp till Sudret och Bajen. Vad kan laget göra för att försöka ta alla poäng möjliga? Laget är ju inte dåligt men…de har svårt att hålla ihop grejerna i 60 minuter, helt ärligt.
Nu måste de ordna den mentala biten och alla måste käka taggtråd för alla vet att motivation slår klass och det är inga stora avstånd i klassen på lagen i serien när det kommer till skills.

Serieledarna Värmdö är ju en sammansättning som inte såg skräckinjagande ut inför säsongen likväl som de helt överraskande fick en gratisplåt till serien dessutom. Här måste vi nog härleda Värmdös fina säsong till ett mycket bra ledarskap, utan att riktigt känna till alla fakta. Många killar i laget hade inte ens spelat seniorhockey innan detta.
Man ligger fem poäng före Åker och Trånkan, två lag som är lika ojämna som en riksväg i Norrland. Vi får se hur pass bra tränade Värmdöpojkarna är nu när det sista ska krämas ur dem!! Riktigt kul är det iallafall.

13 mål (!) tills nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.