INFÖR FREDAGSMATCHERNA 2 februari

Redan på torsdagen (!) möts TUMBA och GÖTA och båda vinner sina matcher just nu.
GÖTA är så pass bra nu att utgången är oviss..
Vi undrar förstås om Jonte Hedström ska debutera för Tumba och samtidigt undrar vi vad vi kan förvänta oss av en 46-åring? Hans meriter är enorma och läsningen på Elite Prospects är ju egentligen sanslös. Vi kanske inte kan förvänta oss en snabbskrinnare men det övriga som placering och skottförmåga blir ju intressant att skåda…om han kommer till spel.
PRESSTOPP!! Även Victor Andersson ansluter till Tumbas trupp men enligt uppgift mer som reserv.

Marwin Ingmarsson 9+11p

ÅKER tar emot IRON i en bottenkamp där Åker verkligen vill ta poäng och ta sig förbi Sudret i kampen för att INTE bli degraderad. Åker gjorde en dålig match mot Bajen med Iron verkligen ställde Tumba mot väggen sist och föll på en stark forcering av Tumba i slutet av matchen.
Det går inte att säga ett smack om hur detta ska gå utan det är helt klart vilket lag som vill strida bäst som kommer att vinna, på ordinarie tid eller efter det..det känns ju som att Åker har mer att spela för än Iron men..kan man mobilisera vilja och vässa huggtänderna?

Filip Carlsson målfarlig back 2+15p

SOLLENTUNA förlorade klart mot Värmdö sist medan VIGGAN vann på straffar över Nacka, vilket gör att man varken in eller ut om hur detta ska sluta. Nu gör Sollentuna sällan två dåliga matcher på raken och får stå ut med att vara favoriter här. Vi tror att det passar Viggan perfekt som åter kan slå till ur underläge. Viggans keeper Sebastian Persson har kanske dessutom fått bra självförtroende efter matchen sist där han bl.a tog alla straffar på ett tveklöst och aktivt sätt!

Ture Edvardsson 18+16p

JÄRFÄLLA får här möta några av seriens mest kluriga spelare, VÄRMDÖs bröderna Ahlin understödda av Adam Björklund och backen Hampus Berg…därutöver bl.a Marcus Olsson och Tom Törmänen.
Tyvärr för Värmdö så har Andreas Tessan Ahlström gått sönder men man vinner matcher ändå, läs Sollentuna.
Järfälla har fått tillbaka seriens store målkung, Emil Broed 31 mål, men även Linus Nordin har smugit tillbaka in i truppen!! Linus är ju en trollgubbe i klass med Kalle Broed och sist slog han en stenhård pass rakt upp i mittzon som Kalle Broed tog hand om vid blå och helt fri med Flempans Godri fintade han denne med finess och lade in 1-1-pucken.
Vilka som vinner? Mycket lätt att tippa…de som kan uppbringa normal bra vilja inför matchen….annars torskar man. ” Kom inte upp i vår nivå” funkar inte här.

Tom Törmänen 3+17p

Vilka tror att NACKA gör en plattmatch till och dessutom på raken? Nej, det är kanske bara TIERP som hoppas och tror på det. Tur för Tierp att man många poäng för här är Nacka storfavoriter.
Kan Tierp överraska ändå? Ja, absolut,om Viggan kan göra det så borde Tierp också kunna göra det men…oddsen är väldigt höga! Om coach Andersson får sina adepter att tävla bättre än sist mot Lidingö så har man chans till poäng men…innan vi ser det är Nacka favoriter.
Tierp ishall Vegahallen är en typ av anläggning alla våra lag borde få härbärgera i, otroligt fräsch, stor och med alla faciliteter!!
Bajen, Åker, Värmdö och Nacka borde få nya anläggningar asap!
Järfälla, Sollentuna, Spånga, Flemingsberg, Haninge (renoveras) och Tumba har fina anläggningar.
Göta, Viggan, Sudret och Lidingö har bra anläggningar.
Iron..?

Hugo Fritzell, sniper, 16+13p

HAMMARBY tar emot SPÅNGA i Kärrtorpstältet och det man inte har i bekvämligheter i sin ishall uppvägs nog mycket av seriens bästa publikstöd (?).
Istället för att värma sig med med en vurre i en potentiell kafeteria får man gå ut en sväng och knäppa upp jackan en stund, för de i klacken blir svettiga av allt sjungande!!
Båda lagen är bra igång, frågan är bara om Bajens momentum och publikstöd kan räcka till seger?
Ett kryss känns högst troligt men sen räcker inte våra tipparegenskaper längre..
PRESSTOPP! Spångas Gabriel Hemström går till TIERP men sen kommer en gammal bekant in i truppen, Adam Wahlqvist!!!

William Berglind, back, 5+9p

HANINGE tar emot FLEMINGSBERG i sin B-hall och sist vann Flempan med uddamålet vilket kan vara ett gångbart tips igen. Haninge har dock några bra skalper efter jul, mot Tumba, Iron och Åker så visst kan man revanschera sig mot Flempan. Nu har dock Flempan tre raka torskar efter sin långa räcka av segrar vilket knappast är så inspirerande för någon i laget, speciellt inte för coach Despotovic.
(PRESSTOPP! Flempan får nu in Jonas Höög och ev. bröderna Ahlström!!)
Vi tippar att det blir tufft..troligen delad poängutdelning.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.