RESULTAT & KOMMENTARER Tisdag 30 januari

Jaha, två topplag fick stryka på foten ikväll, Sollentuna åkte hem tomhänta från Ekhallen och Nacka torskade mot Viggan men fick med sig en poäng iallafall.
Viggan hade 13 man till matchen och fick sen ett matchstraff så..12 gubbar mot serieledarna….det är rätt kul med hockey ibland

Tumba och Bajen tog varsin favoritseger medan Järfälla fick slita kopiöst för att vända på sin match där Flempan startade fenomenalt och ledde tills det var ca 8 minuter kvar!!

Göta tar en fin seger mot Haninge liksom Lidingö gör uppe i Tierp!

……………….

TUMBA, Micke Österblom:
-Glad att vi hittar sätt att vinna då spelet krampar lite
Sista 15 min är jag nöjd med då vi blir lite desperata och börjar tävla som vi ska och vinner lite kamper och då gör vi några mål
Vi måste upp några nivåer på torsdag om det ska bli nya poäng


Emil Tikka:
-Tack Pelle! Vi var inte alls nöjda med hur vi presterade första 2 perioderna och var tvungna att steppa upp rejält för att få en skön bussresa hem. Sista 10-12 minutrarna tar vi tag i taktpinnen och lyckas peta in dom avgörande puckarna. 3 oerhört viktiga poäng.

………………….

ÅKER, Pasi Koponen:
-Låg prestation och Hammarby vann rättvist.
Rasmus Frisk, mv:
-Tjena! Nä… inte våran starkaste prestation idag, kommer aldrig riktigt igång överhuvudtaget men vi blickar framåt mot fredag när Iron kommer på besök och hoppas på lite me

HAMMARBY, Mats Weiberg:
-Tack det kändes skönt
Tycker vi kommer ut bra i första som vi har lovat varandra före matchen då vi visste att Åkers hade börjat spelat mycket bättre i dom senaste matcherna . Andra perioden så fortsätter vi sätta press högt uppe i banan och får bra resultat genom att vi dra ifrån målmässigt. Jobbar på även i tredje perioden som vi lovade varandra i pausen och håller tätt bakåt som resulterar i 3 poäng ikväll.

…………………

TIERP, Stefan Andersson:
-Vi åker tydligen och tror fortfarande att vi inte behöver tävla och göra skitjobbet. Det ansvaret ligger på mig. Det kommer att bli ändring på det. Men vi har en tuff avslutning. Det här kan sluta hur som helst..

LIDINGÖ, Martin Pilö:
-Tack!! Hyfsat stabilt men det blir nerv i tredje när Tierp går upp till 2-3. Det bränns en hel del lägen från båda lagen men vi lyckas hänga dit 4-2 i pp och då kan vi släppa ner axlarna en aning. Stolt över grabbarnas arbetsinsats och offervilja!

…………………..

VIGGBYHOLM, Tim Johansson-Bräck
-Ja, vi hade alltså bara tretton utespelare att ställa upp med, varav sex backar..två backar gjorde vi således om till forwards och så körde vi.
Vi fick ett matchstraff så var vi bara tolv. Men på nåt sätt fanns det vilja och energi idag och vi var ju fyra sekunder ifrån tre poäng mot serieledarna!! OT såg ju väldigt bra ut och på straffarna var ju vår Sebastian Persson rena väggen!
Christopher Tumba:
-Tja Pelle! Kul kväll. Jag tycker vi kommer ut rätt idag. Jobbar för varandra hela matchen och tar smarta och enkla beslut och krånglar inte till det för oss, spelar klart situationerna. Tyvärr tappar vi 3poängaren ikväll när domaren tar en tveksam utvisning med minuten kvar att spela. Och den drar Nacka nytta av. Sen tycker jag vi är bättre i OT. Och som sagt lyckas knipa extra poängen i SO. Ja, kul att spela ihop med brorsan (Mattias) ibland.

NACKA, Daniel Enbacka:
-Nej idag är det inte mycket som stämmer tyvärr… Samtidigt måste man ge en eloge till Viggan killarna som kämpar och sliter på lite folk! Vi försöker med en time-out tidigt i tredje för att väcka igång men känns som att vi jobbar i motvind hela matchen och lyckas heller inte bryta det. Skönaste med idag är att det är en ny chans att bekänna färg redan på fredag!
Philip Nilsson-Fornes:
-Vi gjorde tyvärr en av våra sämre insatser samtidigt som Viggan imponerade stort med sitt tunna manskap. Att kunna checka och spela sådär på 12 man är det bara lyfta på hatten för. Men tyvärr fungerade ingen av våra lagdelar igår och det enda positiva är väl att vi får en kalldusch nu istället för senare. Hugo fortsatte imponera men en bra dag gör han nog 2-3 mål till

……………….

VÄRMDÖ, Pelle Nilsson:
-Så skönt å studsa tillbaks efter fiaskot i fredags. Tror Sollentunas coacher känner samma sak som jag och Sörman kände i fredags! Kände inte riktigt igen Sollentuna idag. Vi kommer ut hårt och får bra utdelning, och det är ju ingen hemlighet att våra ”gubbar” är sjukt viktiga inte bara offensivt utan över hela banan. Andra och tredje femmorna gör det ruskigt bra idag. Självklart nöjd över tre poäng men vi har lite å jobba på i egen zon.

Pelle Nilsson

SOLLENTUNA, Greg Lindqvist:
-Tandlösa i avsluten avklädda i försvarsspelet, svagt närkampsspel en dag då precis allt gick käpprätt åt ….. men efter regn stiger solen upp, hoppas jag.

……………….

FLEMINGSBERG, Daniel Despotovic:
-Svårt att säga varför det vände till deras fördel, små misstag. Vi var värda att vinna men så e det!
Kristoffer Dahling:
-Vi ger bort matchen, jätteslarvigt spel, vill det inte tillräckligt mycket . Bara bryts ihop o komma igen Haninge få ta den smällen på fredag !

JÄRFÄLLA, Thomas Ahlperby:
-Jo det var en skön vinst och jag vet inte varför vi är så dåliga i början. Underskattning eller dåligt förberedda Jo det är skönt att ha Broed
Adde Sjöqvist:
-Tack! Haha ja idag fick man slita lite extra. Ja konstig match men sjukt skönt att vi vänder och vinner, starkt!
Emil Broed:
-Tjena.! Alltid skönt att få göra en balja. Men idag satt det långt inne. Otroligt kul å vara tillbaka även om vi inte kommer upp på våran nivå. men 3 poäng är alltid 3 poäng.

Emil Broed är tillbaka! Två mål direkt!

……………………

GÖTA, Johan Rothlind:
-Ja det tar ju alltid tid att hitta rätt i spelet och nu tycker jag att vi har satt det som fungerar bra för oss och alla börjar köpa in på sin egen roll i hur vi bör spela. Vi är ett bra lag och har ingen ”one man show” och när alla är med på det och spelar utifrån det vi jobbet länge för att bli bra på, då vinner vi hockeymatcher.
Matchen i sig tycker jag är kontrollerad från vår sidan, vi för större delen av den och tummar stundtals på detaljerna och då ger vi Haninge chansen ibland, men vi reder ut det bra. Så en mogen match från vår sida där vi kanske inte gör vår bästa insats men där vi spelar rätt för dagen och det ger oss tre väldigt sköna poäng.

…………………….

HANINGE, Ludde Zettervall:
-Överraskande förlust håller jag inte med om. Göta är ett bra lag och ligger endast 6 poäng bakom oss. Du och många andra överskattar oss. Utan hårt jobb så är vi inte bättre än lagen runt om oss i tabellen. Kan vi däremot börja tävla i alla matcher och inte bara då och då så vet vi att vi är svårslagna och kan vinna mot alla lagen i denna serie. Men det är lite så här denna serie är uppbyggd. Precis som vi idag, mellanmjölk. Kan 11 lag få spela en playoff uppåt så tycker jag personligen man tar bort tävling under en lång tid och matcherna blir för det mesta inte tillräckligt heta. Grattis till Göta som va bra mycket hetare än oss idag och vinner rättvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.